Review: Abbot Kinney’s kokosyoghurt

review abbot kinney;s kokosyoghurt

Ik testte de kokosyoghurt van Abbot Kinney’s. Deze vegan yoghurt bestaat voor 99% uit kokosmelk en is zuivel-, soya- en glutenvrij. Een heerlijk plantaardig alternatief voor als je geen zuivel eet. Of gewoon eens wat ander wilt.

Waarom kokosyoghurt?

Ik was altijd al nieuwsgierig naar kokosyoghurt. Echte kokosyoghurt gemaakt van kokosmelk, en dus geen gewone yoghurt met een kokossmaakje. Echter, de prijs (€3,99 voor 200 gram) weerhield me van de aankoop. Nu ik vanwege een kans op koemelkeiwitallergie bij mijn mini (tijdelijk) geen zuivel meer mag eten, besloot ik het toch maar te proberen.

Ingrediënten en voedingswaarden

Allereerst kijken we naar de ingrediënten. Ik word hier heel blij van. De kokosyoghurt bestaat uit alleen maar natuurlijke ingrediënten waarvan  99% kokosmelk! Als we kijken naar de voedingswaarden per 100 gram zie je dat kokosyoghurt ongeveer 158 kcal per 100 gram bevat. Even in perspectief: dat is drie keer zoveel als magere kwark, waarmee ik normaal gesproken ontbijt.

Hoe zit het met vet? De 15,8 gram vet per 100 gram is ongeveer gelijk aan Griekse yoghurt. Magere zuivel zoals magere yoghurt of Skyr bevat natuurlijk minder vet. De kokosyoghurt bevat geen toegevoegde suikers. De suikers die erin zitten zijn natuurlijke suikers en dit zijn er slechts 1,3 gram per 100 gram. Dat is echt heel weinig. De kokosyoghurt bevat 1,7 gram eiwitten per 100 gram, dat is minder dan in eiwitrijke producten zoals kwark en Griekse yoghurt.

Abbot Kinney’s kokosyoghurt:

  • is een puur product zonder toevoegingen
  • bevat een hoger percentage vet en calorieën dan magere kwark of Skyr
  • en bevat nauwelijks suiker
Smaak

De textuur is zacht en romig en je proeft duidelijk de kokossmaak. Het is niet uitgesproken zoet, maar eigenlijk precies wat je zou verwachten bij een yoghurt gemaakt van kokosmelk. Ik vind het echt heerlijk! Voeg wat noten, zaden en fruit toe en je hebt zo een volwaardige vervanger van je yoghurt- of kwarkontbijt.

Abbot Kinney's kokosyoghurt

Waar vind ik deze kokosyoghurt?

Het is te koop bij de biologische winkel. Ook de AH verkoopt kokosyoghurt, maar deze is van het merk Creamy Moments. Dit is vergelijkbaar met de kokosyoghurt van Abbot Kinney’s.

Conclusie

Koskosyoghurt is vetter en bevat meer calorieën dan mijn ‘normale’ zuivelproducten. Maar dat is ook logisch, want het is nu eenmaal gemaakt van een vetter product: kokosmelk. Daarentegen zitten er geen gekke toevoegingen in en is het een heel puur product. Het is vrij prijzig, maar aangezien ik momenteel geen koemelkeiwitten mag eten heb ik dat er wel voor over. En ik vind het gewoon verrukkelijk smaken! Ik zou het niet elke dag eten, maar voor af en toe is het een super vervanging voor zuivel.

Heb jij weleens echte kokosyoghurt op? Dus geen zuivel met toegevoegd kokossmaakje, maar een yoghurt gemaakt van kokosmelk? En zou je dit product kopen? Oh, en deze post is niet gesponsord. 😀

 

mm

Vivienne

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *