Spicy udon noodles met zalm en broccoli

zalm udon noodles

Het is weer Fit Friday! Vandaag geen ingewikkelde fratsen, maar gewoon een simpele en healthy maaltijd die je zo op tafel zet. Deze udon noodles met zalm, broccoli en sesamzaad zijn ideaal voor een doordeweekse dag.

Ken je udon noodles? Dit zijn dikke, zachte noodles gemaakt van tarwebloem, water en zout. Ik vind ze echt heerlijk! Je kunt ze eten in je noodlesoep, of verwerken in een Aziatische gerecht zoals hieronder. Varieer gerust met groenten. Ik koos voor champignons, broccoli en peultjes, maar je kunt natuurlijk ook paprika of paksoi erin verwerken. De zalm bereid ik in de oven: zonder vet want zo blijft het lekker light.

Ingrediënten voor 2 personen
  • 180 gram noodles
  • kleine hand peulen
  • half bakje champignons
  • handje maiskorrels
  • rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram brocoli
  • sesamolie
  • sojasaus
  • 1 rode peper
  • 2 stukjes zalmfilet
Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de noodles volgens de verpakking. Snijd de brocoli in kleine roosjes, dop de peultjes, snijd de champignons in vieren, hak de peper in kleine stukjes en snipper de ui.  Als de oven is op temperatuur is strooi je wat peper en zout op de zalm en leg je deze in de ovenschaal. Zet de ovenschaal voor ongeveer 12 minuten in de oven. Als de zalm mooi lichtroze is gekleurd is deze gaar. Terwijl de zalm in de oven staat verwarm je in een hete wok of koekenpan wat sesamolie. Bak eerst de ui en de knoflook licht aan. Doe dan de broccoli erbij. Na een paar minuten roerbakken volgen de stukjes peper en de champignons. De peultjes hoef je maar een minuut of 2 te roerbakken, die doe je er dus als laatst bij, samen met de maiskorrels. Maak op smaak met 3 eetlepels sojasaus en wat versgemalen peper.

Doe de noodles in een schaal en voeg de op smaak gebrachte groenten erbij. Leg het stukje zalm erboven op en strooi er sesamzaad overheen. Voeg tot slot nog een paar druppels sesamolie toe. Smullen maar!

TIP: Houd je van pittig? Ik eet de noodles met een flinke theelepel sambal badjak erbij. En houd je je juist niet van pittig? Laat dan de peper gewoon weg.

Happy Fit Friday!

mm

Vivienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *