Romige overnight oats met aardbei en banaan

overnight oats

Het is weer Fit Friday en vandaag deel ik een heerlijk ontbijtje. Ik ben dol op havermout, maar met dit warme weer eet ik liever een koud ontbijtje. Overnight oats zijn dan ideaal! Ken je deze zomerse variant met aardbei en banaan al?

Overnight oats zijn super makkelijk te maken en ideaal als je haast hebt ‘s ochtends. Je maakt het namelijk de avond van tevoren al klaar. Zet het een nachtje in de koelkast en tadaa: de volgende ochtend is je ontbijt klaar. Hoe easy wil je het hebben? Net zoals bij warme havermoutpap kun je met overnight oats ook eindeloos variëren met fruit en toppings. Schep er bijvoorbeeld eens een eetlepel (rauwe) cacaopoeder bij… Vandaag de variant met banaan, aardbei en amandelmelk. Komt ‘ie:

Ingrediënten (voor 1 persoon)
  • 2oo ml ongezoete amandelmelk
  • 45 gram grove havermoutvlokken
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • halve banaan
  • handje aardbeien
  • heel veel kaneel
Bereiding

Begin dus een avond van tevoren. Pak een schaalje en vul deze met de havermout. Strooi er heel veel kaneel bij en verdeel er een halve banaan in plakjes bij. Roer goed. Giet dan de melk eroverheen en dek je schaaltje af met plastic folie. Zet dan weg in de koelkast tot de volgende ochtend. De havermout kan nu een nachtje wellen.

De volgende ochtend pak je het schaaltje uit de koelkast en roer je goed. Strooi er lijnzaad overheen en een handje aardbeien. En that’s it! De romige amandelmelk smaakt zo lekker bij de banaan en aardbei. Probeer het maar eens!

Happy fit friday!

mm

Vivienne

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *