Recept: kip gestoofd in sambal

Dit healthy rijstgerecht is lekker spicy, zit boordevol groentjes en is supersnel klaar. Perfect voor een doordeweekse dag zoals vandaag! Je zag ‘m al een eens voorbij komen in mijn voedingsdagboek. En vandaag deel ik op verzoek het recept!

Benodigdheden voor 2 personen
  • 2 kopjes zilvervliesrijst
  • 1 stukje kipfilet
  • klein stronkje broccoli
  • een rode paprika
  • handje (kastanje)champignons
  • ui
  • knoflook
  • sambal
  • ketjap
recept spicy kip met sambal

Dit heb je nodig.

Bereiding (ongeveer 20 minuten zonder marineren)
  1. Als je tijd hebt marineer dan eerst de kip een half uurtje in een flinke lepel sambal en wat ketjap. Ik gebruik de sambal van de Lidl, dat zit in zo’n handig knijpflesje. Wees vooral niet te zuinig!
  2. Kook dan de rijst volgens de verpakking. Meestal is de kooktijd ongeveer 8 minuten. Ik laat de rijst altijd nadampen in de pan met de deksel erop tot gebruik. Dan krijg je een lekkere, droge korrel.
  3. Snijd vervolgens de groenten en ui in stukjes en pel de knoflook. Let op dat je de broccoli heel fijn snijdt, zo is voorkoken niet nodig. Als je wat minder tijd hebt sla je het marineren over en snijd je de kip nu in stukjes.
  4. Ze een wok of hapjespan op het vuur met een eetlepel olie. Ik heb voor dit recept sesamolie gebruikt, maar elke olie volstaat in principe. Fruit de knoflook en ui licht aan.
  5. Doe vervolgens de kipfiletblokjes in de pan en doe er wederom een royale scheut sambal en ketjap bij. Bak dit eerst even goed aan en en laat dan ongeveer 10 minuten op zacht vuur lekker stoven. Laat het deksel op pan en roer af en toe.
  6. Zet het vuur weer wat hoger en doe de broccoli erbij. Blijf goed roeren/wokken en doe na ongeveer 5 minuten de overige groenten erbij. Laat het  geheel dan ongeveer nog 5 a 10 minuten stoven.  Zorg ervoor dat de groenten lekker knapperig blijven.
  7. Je gerecht is klaar als de kip gaar is. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout of extra sambal of ketjap!

recept spicy kip gestoofd in sambal

TIP: Je kunt natuurlijk variëren in de groenten. En houd je niet van champignons? Dan laat je ze gewoon weg! Ook heel lekker: hak wat cashewnoten in kleine stukjes en bak ze even heel kort aan. Strooi vervolgens over je rijstgerecht voor een heerlijke extra bite!

mm

Vivienne

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *