Quinoa salade met gegrilde groenten, lamsworstjes en halloumi

halloumi

Ken je dat? Dan sta je in de supermarkt en dan weet je gewoon echt niet waar je zin in hebt vanavond. Dat had ik dus. Tot ik halloumi spotte. Deze lekkere exotische kaas had ik nog nooit zelf bereid. En dat terwijl het zo simpel is. Ik combineerde ‘m met gegrilde lamsworstjes, gegrilde groenten en quinoa. En dat bleek a match made in heaven.

Ik houd van kaas! Dat ik dus even tijdelijk geen kaas mocht eten in verband met een koemelkvrij dieet was dus voor een kaaskop als ik regelrechte horror.  Maar goed, inmiddels hoef ik niet meer op dieet en kan ik dus weer naar hartenlust kaas eten. Zo ook halloumi, wat ik gewoon in de koeling bij de Albert Heijn vond.

Wat is halloumi?

Halloumi is een mengsel van geiten-, schapen- en soms koemelkkaas. Het lijkt een beetje op een samenvoeging van feta (zout) en mozzarella (structuur). Je vindt deze kaas veel terug in Oosterse en Griekse gerechten en het is de ideale kaas om te bakken of te grillen. Halloumi zou ik niet per se als een healthy product kwalificeren, het is qua voedingswaarde namelijk vergelijkbaar met ‘gewone kaas’, en is dus vrij vet. Maar het bevat wel weer veel eitwitten, en dat is een pre! Daarnaast grillen we de kaas en dat is met weinig olie een gezonde bereiding.

Ingrediënten (4 personen)
  • 275 gram quinoa
  • 1 halloumi kaasje
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • rucola
  • 8 lamsworstjes
  • zongedroogde tomaatjes
  • olijfolie
Bereiding

Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen. Maak een grillpan goed heet. Snijd de courgette in plakjes en de paprika in reepjes. Gril ze rondom tot ze een mooie bruine streep hebben. Snijd de halloumi in plakjes en gril deze kort, tot de grillstreep goed zichtbaar is. Houd de kaasplakjes warm door ze in aluminiumfolie te wikkelen.  Gril tot slot de worstjes. Schep dan alles bij elkaar en mix met flink wat rucola en stukjes zongedroogde tomaat. Maak af met peper en een scheut goede olijfolie.

Happy Fit Friday!

Heb jij weleens halloumi gegeten? Vind je het lekker?

mm

Vivienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *