Quinoa salade met broccoli, feta en radijs

quinoa salade met feta

Het is weer Fit Friday! Vandaag heb ik weer een super simpel maar healthy recept voor je: een kleurige quinoa salade. Romig door de avocado, zoutig door de feta en met een frisse citrussmaak.  Een perfecte combinatie! Laat je inspireren.

Quinoa is de afgelopen jaren in populariteit gestegen. Was het voorheen alleen maar verkrijgbaar bij de bio-winkel, inmiddels ligt het ook in de schappen van de Appie. En dan weet je eigenlijk al genoeg; de hype is inmiddels voorbij. Prima, maar dat maakt dit zaad niet minder gezond of lekker. Ik vind het echt een fijne aanvulling in mijn voedingspatroon. Het geeft mij net iets meer variatie, want quinoa valt voor mij in de categorie: rijst, couscous en amaranth of gierst.  Hiermee zou je dit recept ook mee kunnen maken.

Goed, enough talking. Let’s cook!

Ingrediënten  (2 personen)
  • 100 gram quinoa
  • 5 radijsjes
  • stuk feta
  • halve stronk broccoli
  • handje rucola
  • kiemen
  • halve avocado
  • limoen
Bereiding

Bereid de quinoa zoals op de verpakking en laat deze afkoelen. Ik gebruik altijd 1,5 keer zoveel water als het gewicht van de quinoa. Dus bij 100 gram gebruik ik 150 ml (gekookt) water. Ik laat de quinoa meestal maximaal tien minuten koken. Ik let niet echt op de tijd, ik wacht gewoon tot het droog gekookt is. Kook ondertussen de broccoli heel kort en spoel af met koud water (blancheren). Snijd de radijsjes in plakjes en de avocado in blokjes. Doe de quinoa in een schaal en schep de brocoli, radijs, avocado en sla erdoorheen. Verkruimel vervolgens de feta erboven. Top het af met wat kiemen en server met de limoen en wat peper en zout.

Happy Fit Friday!

 

 

mm

Vivienne

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *