Makreelsalade met rode biet

makreelsalade

Het is weer Fit Friday. Vandaag een recept dat zo easy is dat ik het eigenlijk geen recept kan noemen. Deze makreelsalade bestaat namelijk uit slechts vier ingrediënten. En is ook nog eens hartstikke gezond, dankzij de  omega-3-vetzuren in makreel. Kijk je mee?

Wist je dat het Voedingscentrum adviseert om twee porties vette vis per week te eten? Lukt jou dat? Mij eerlijk gezegd niet… Ik eet gewoon te weinig vis, terwijl ik het wel hartstikke lekker vind. Tijd voor verbetering! Ik kocht daarom een hele gerookte makreel en maakte er een heerlijke, maar super simpele salade van. Komt íe:

Ingrediënten
  • 75 gram rucola
  • 100 gram gerookte makreel
  • 2 gekookte rode bieten
  • handje cherrytomaten
Bereiding

Snijd de gekookte biet in plakjes en de cherrytomaten in partjes. Ontvel de makreel en leg de stukjes filet in een schaal bovenop de ruocola. Let op dat je geen graatjes meeneemt. Leg hier de biet en cherrytomaten bij. Ik eet geen koemelkeiwit, dus mijn dressing bestond uit alleen wat olijfolie. Maar ik kan aanraden om een dressing te maken van citroensap, 2 eetlepels yoghurt en 1 theelepel mierikswortel. Mierikswortel is een fijne combi bij vis en dus ook bij deze makreelsalade.

Variatietip: wil je een salade die wat meer vult? Doe dan een half blikje bruine linzen erbij!

Wat vind je van deze makreelsalade? Houd jij van vis? En heb jij nog tips om meer vis te eten?

 

mm

Vivienne

One Comment

  1. Makreel en rode bieten zijn twee dingen die ik niet snel koop maar de combinatie lijkt mij verrassend lekker. Ik moet meer vis eten en zo een salade klinkt niet verkeerd en lijkt mij makkelijk om te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *