Van fat naar fit #1: dag zwangerschapskilo’s

Van fat naar fit #1: doei zwangerschapskilo's

Tijdens de zwangerschap ben ik natuurlijk aangekomen. Die zwangerschapskilo’s mogen er van mij wel weer allemaal af. Maar, nog belangrijker dan een getal op de weegschaal, is dat ik gewoon weer in shape en fit wil zijn. Gaat het mij dit lukken voor de zomer? Kijk met me mee!

In de artikelen van fit girl naar fat girl kon je lezen hoe ik om ging met mijn gewichtstoename. Ik heb een hekel  aan de weegschaal en kijk liever naar het gaatje van mijn riem dan naar het aantal kilo’s. Maar ik wil wel delen dat ik tijdens mijn zwangerschap ruim 14 kilo ben aangekomen. Veel mensen verbaasden dat, ze dachten dat het minder was, wat ik dan weer gek vond.  Zo’n getalletje zegt dus echt helemaal niets. Daarom ga ik niet delen wat mijn streefgewicht is of wat ik woog voor mijn zwangerschap. Ik vind het namelijk belangrijker dat ik goed in mijn vel zit – of dat ik mijn broeken gewoon weer pas.

#vivwordtfit

Qua kilo’s gaat het wel razendsnel. Ik ben geen Doutzen, maar was wel binnen een week al bijna 10 kilo kwijt. Mijn geheim? Baby girl! Ze krijgt borstvoeding en zorgt ervoor dat ik tachtigduizend keer de trap op en af loop en mijn armspieren veelvuldig train met haar in slaap wiegen. Echt op mijn eten letten deed ik tot voor kort nog niet.  Ik heb een lichte suikerverslaving overhouden aan mijn zwangerschap.  En ja, dan gaan die laatste paar kilo’s er natuurlijk niet zo heel snel eraf. En dat is jammer, want, call me crazy, maar ik dacht dat ik na een maand toch echt wel mijn oude broeken weer aankon. Weer een illusie armer. Ik draag nog steeds mijn zwangerschapsspijkerbroeken en leggings. Mijn zwangerschapstrui heb ik verruild voor een voedingsshirt. Met melkvlekken. Dat dan weer wel. Oh, hot mama ;-). Sinds begin deze week ben ik echter weer begonnen mijn healthy lifestyle op te pakken. Op mijn Instagram account zie je regelmatig healthy gerechten voorbij komen en deel ik via #vivwordtfit mijn vorderingen. Het is met een baby wel wat lastiger om een elke middag uitgebreide lunchsalades te maken, maar inmiddels gebruik ik haar ochtendslaapje voor een foodprep. Toch is de verleiding groot om even snel een krentenbol weg te werken, ik moet hier dus nog even een modus in vinden.

Een baby in plaats van een burpee

Voorlopig ga ik mijn oude spijkerbroeken ook niet passen, ik mag namelijk niet sporten. Er staat (minimaal) 6 weken hersteltijd voor de keizersnede. En, zo verzekerde de gynaecoloog mij, ik moest niet denken dat ik daarna meteen weer kon gaan bootcampen. En daar baal ik echt van. Want ik mis het zo! Niet alleen zou ik mijn volledig verdwenen buikspieren graag weer ‘terug trainen’ (kan dat uberhaubt?), maar ook mis ik de krachtmeting met jezelf, de endorfines die vrijkomen en het voldane gevoel van een flinke work-out. Het enige bewegen wat ik tot nu toe heb gedaan is in slakkengang achter de kinderwagen naar het park wandelen (hemelsbreed een kilometer denk ik). Ik kan dus ook echt niet wachten tot ik een ‘go’ heb van de gynaecoloog om zowel het hardlopen als mijn bootcamptraining weer op te pakken. Tot die tijd moet ik het doen met de wandelwagen en mijn baby als sportaccessoires.

zwangerschapskilo's

Links: twee weken voor de bevalling. Rechts: vijf weken na de bevalling.

Tussenstand van Fat naar Fit op een schaal van 1 t/m 5:

Gewicht: ♥♥♥ (gaat de goede kant op)
Fitheid: ♥ (een punt voor de parkwandelingen)
Shape: ♥♥  (nog geen buikspieren)
Happiness: ♥♥♥♥♥ (bovenstaande scores zijn niet van invloed op mijn mate van welbevinden)

Wanneer was jij de zwangerschapskilo’s kwijt en kon je weer sporten? En vind je het aantal kilo’s wel of niet belangrijk?

mm

Vivienne

2 Comments

  1. Je ziet er super goed uit woman en je doet het super goed. Die buikspieren die komen er heus wel weer.
    Het traplopen, kleding met melkvlekken, borstvoeding is allemaal zo herkenbaar. Ik was twee keer 34 kilo aangekomen (ooops) en na de eerste zwangerschap paste ik na precies 6 maanden mijn oude kleding weer. Na de tweede zwangerschap duurde het wel iets langer.

    Anyhoooowww keep up the good work!

    • Ah wat lief, thanks Nesrin! W0w, 34 kilo, respect voor jou haha. Ik vond 14 al een uitdaging. Alhoewel het dus veel sneller blijkt te gaan dan ik dacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *