Plog: mijn dagindeling met een baby

Ik ging vorige week voor het eerst alleen op pad met mijn baby girl. We gingen op bezoek bij mijn moeder, die een half uurtje rijden van ons vandaan woont. Benieuwd hoe dat ging en hoe een dagindeling met een baby van 10 weken er dan uitziet? Kijk met me mee met dit fotodagboekje.

7.00 uur: de wekker van mijn vriend gaat af, hij moet vandaag werken en ik heb nog verlof. Ons meisje slaapt nog lekker, dus ik draai me ook nog even om. Vannacht was ik van 4 tot 5 waker voor haar voeding, dus ik kan nog wel een een uurtje gebruiken. Ondertussen laadt mijn vriend vast de kinderwagen in de auto, ik hoef dan alleen nog de Maxi Cosi en de (overvolle) luiertas te dragen. En de baby natuurlijk ;-).

8.00 uur: ik word weer wakker en ga naar de keuken om mijn latte met amandelmelk te maken en mijn ontbijt: kwark met fruit. Ik eet het in bed op. De baby slaapt nog steeds en ik lees ondertussen wat op mijn iPad.

9.00 uur: ik ga douchen en ik hoor na tien minuten gebrabbel. Ik droog me snel af en tref een vrolijk lachend meisje aan. Ze heeft honger en ik voed haar meteen, met de handdoek nog in mijn haren. Ondertussen kolf ik ook. Daarna knuffelen we nog even in bed.

9.30 uur: terwijl de baby in het ledikantje naar de mobile kijkt en luistert, kleed ik mezelf aan, föhn mijn haar en doe mijn make-up.

dagindeling met een baby

10.00 uur: Als ik aangekleed ben is het tijd om de baby te wassen. Ik zoek weer een leuk setje uit (mijn favo bezigheid van de dag ;-)) en leg deze klaar op de commode. Dan was ik haar en kleed ik haar aan.

dagindeling baby

#ootd

10.30 uur: Na nog even gespeeld te hebben zie ik dat ze moe is en gaat ze weer naar bed.

10.45 uur: Ik ruim ondertussen het huis een beetje op en doe de was. Ook leg ik alle spullen klaar: we gaan zo naar mijn moeder toe met de auto. Ik neem mee: een extra setje kleding, sokken, mutsje, grote en kleine hydrofiel, 4 (!) luiers, luierdoekjes, een speen en een speeltje. Tja… iets met een goede voorbereiding, toch?!

dagindeling baby

11.30 uur: Ok, blijkbaar was dit een powernap want ze wordt al weer wakker. Ik ben gelukkig helemaal klaar. Ik voed haar nog even voor vertrek (voeden op mijn verzoek werkt ook prima!). Om 12.15 loop ik bepakt en bezakt de deur uit en klik ik moeiteloos onze Maxi Cosi in de FamilyFix. Dit is echt een aanrader; geen gedoe meer met gordels en je Maxi Cosi zit echt goed vast. Ik rijd vandaag voor het eerst alleen met mijn baby en ik vind het doodeng.

dagindeling baby

12.45 uur: Het is helemaal goed gegaan en we komen bij mijn moeder aan. We kletsen gezellig bij in het zonnetje op de veranda. Voor vertrek voed ik de baby nog even.

13.30 uur: We gaan lekker lunchen in de buurt. Ik bestel een tosti met geitenkaas en deze heerlijke warme appelbol. Op de foto lijkt íe wat aangebrand: maar dit is niet zo. Baby girl slaapt als een prinsesje in de kinderwagen en gedraagt zich voorbeeldig.

dagindeling baby

15.30 uur: We rijden weer naar huis, ze is moe en valt na 5 minuten in en diepe slaap. Ook dit ritje vind ik weer spannend, maar verloopt gelukkig vlekkeloos. Als we iets na vieren thuis zijn slaapt ze nog even verder.

17.30 uur: Vriendlief komt thuis. Ik had geen tijd (en geen zin…) om te koken dus ik heb een pastasaus uit de vriezer gehaald. We eten het met spelt spaghetti en Parmezaanse kaas. Na een uurtje vertrekt hij weer om naar zijn avondcollege te gaan (hij volgt naast zijn werk een masteropleiding).

dagindeling baby

19.00 uur: we hebben nog geen vast ritme, maar het tijdstip dat de baby naar bed gaat verschuift wel steeds meer naar het begin van de avond. Ik leg haar, na haar voeding, rond 19.00 uur op bed en ga er dan zelf naast liggen met mijn iPad. Als ze wakker wordt (en dat gebeurt vaak) wieg ik haar weer in slaap. Ondertussen kijk ik zelf een serie. Prima!

20.30 uur: nu is ze echt in diepe slaap en loop ik weer naar beneden. Ik zet de babyfoon aan en pak mijn laptop. Zo: nu is het even me-time.

dagindeling baby

23:00 uur: bedtijd! Vriendlief komt weer thuis, ik geef nog een laatste voeding en dan gaan we heerlijk slapen. Tot 4.00 uur… En dan begint het hele riedeltje weer opnieuw!

mm

Vivienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *