Plog: dagindeling en ritme baby vier maanden

ritme baby vier maanden

Wat is een normaal ritme met je baby? Het is de vraag die leeft onder moeders. Ik google me suf op ‘ritme baby vier maanden’. Het resultaat? Het verschilt bij iedereen! Vandaag deel ik mijn ritme. Alhoewel… ritme…

Het woord ‘ritme’ impliceert dat iets met regelmaat voorkomt. maar eerlijk gezegd is haar ‘ritme’ nog steeds veranderlijk. Toch bespeur ik een klein vast patroon: ze slaapt gemiddeld 14 uur per dag, waarvan het meeste in de ochtend en de nacht. In de middag doet ze vooral wat kleinere slaapjes. Afgelopen vrijdag was ik thuis en kreeg ik bezoek. Kijk je met me mee?

4.30 uur: Ze slaapt deze nacht voor het eerst op haar eigen kamer en de babyfoon ligt binnen handbereik. Ze is de dag ervoor om 20.30 uur in slaap gevallen en we hebben haar niet meer gehoord. Tot nu. ‘Normaal’ slaapt ze wel door tot 6 of 7 uur, dus ik probeer het trucje met de speen.

5.oo uur: Het trucje met de speen is mislukt. Ze huilt. Ik sta op en ga naar haar kamertje (gelukkig tegenover onze slaapkamer) en troost en verschoon haar en voed haar in mijn eigen bed. Pas om 5.30 valt ze weer in slaap. Nu ik nog…

6.30 uur: De wekker van vriendlief gaat. Ik vraag hem heel zachtjes te doen. Ik. Ben. Zo. Moe.

8.00 uur: Ik schrik wakker. Toch nog even geslapen! Ik check de baby en ga koffie zetten en ontbijt maken. Ik gok dat ze nog wel even slaapt en besluit pannenkoeken te bakken. Dat doe ik sinds ik een baby heb nooit meer.
ritme baby vier maanden
9.00 uur: Ik had gelijk, ze slaapt nog steeds. Ik drink nog een kop koffie, lees wat blogs en ga dan douchen en aankleden. Yes, ik pas mijn oude skinny spijkerbroek weer! Ik spiek even bij mijn baby: slaapt ze nou nog steeds?!

ritme baby vier maanden

9.45 uur: Ik hoor gekir, ze is wakker! Ik verschoon haar en voed haar en leg haar kleertjes vast klaar voor als ik haar straks gewassen heb. Hoe cute is dit rompertje?

ritme baby vier maanden

10.30 uur: We gaan naar beneden. Ik leg haar even in de box zodat ik even wat kan opruimen en stofzuigen. Moet helaas ook gebeuren… Daarna gaan we samen een boekje lezen. Of opeten.

11.30 uur: Ze wordt weer moe dus ik leg haar even op bed en ga zelf even achter mijn laptop zitten.

ritme baby vier maanden

12.15 uur: Ik lunch met een left-over van gisteren: couscous salade met gegrilde courgette en kalkoen. Het recept komt binnenkort online. Maar terwijl ik mijn eerste hap neem, wordt ze wakker. Ik zet haar even in de wipper, eet mijn lunch op, voed haar daarna en speel nog even met haar.

ritme baby vier maanden

13.30 uur: Tijd voor een wandeling. We gaan naar buiten en even wat boodschappen doen.

ritme baby vier maanden

15.00 uur: We zijn inmiddels al weer eventjes thuis en het is tijd voor een voeding en haar middagslaapje. Over een half uurtje komen mijn moeder en opa en oma op bezoek!

16.00 uur: Ze wordt weer wakker – tot grote vreugde van het bezoek ;-).

17.30 uur: We zijn weer samen en ik voed nog een keer voordat ik begin met koken. Ik zet haar vaak in de wipper in de keuken erbij, zo kan ze lekker meekijken. Ik kook en klets ondertussen met (tegen…) haar. Vanavond eten we Spaanse vis- en linzencurry.

ritme baby vier maanden

19.00 uur: Papa is thuis! We kunnen aan tafel. Een uurtje later krijgt ze haar laatste voeding en gaat ze naar bed.

ritme baby vier maanden

20.30 uur: Ze slaapt! Rust ;-). Tijd voor een wijntje, wat lekkers (zelfgemaakte guacamole met tortillachips) en een aflevering Game of Thrones!

ritme baby vier maanden

22.30 uur: Ik ben hartstikke moe en ga lekker naar bed. Morgen weer een dag!

Herkenbaar onder de mede-mama’s? Of juist helemaal niet? 

mm

Vivienne

6 Comments

  1. Oh ja zo ging het 😉 Er is hoop Vivienne ja echt! Voor je het weet ben je dit vergeten (maar de donkere kringen onder je ogen blijven als een fijne herinnering).
    Ik moest lachen om “tot grote vreugde van het bezoek” haha 😉

    • Hihi, dankjewel Nesrin! 🙂 Inderdaad jammer van die donkere kringen… En extra rimpels. Die heb ik volgens mij ook cadeau gekregen.. Of zijn het vreugdelijntjes? 😉

  2. Oh wauw, dit klinkt echt mega chillchill. Dat slapen om half negen en maat een voeding en binnen een halfuur klaar, wauw! Hier liep het nooit soepel, die meiden van mij haten slapen. Elk tijdstip.

    • Het verschilt wel per dag hoor! Toevallig zijn we gisteren wel een dik uur bezig geweest met haar op bed leggen. Ze sliep toen om 21.00 uur. Maar dat is wel echt de max moet ik zeggen. Maar over het algemeen gaat het best chill ja 🙂

  3. Ik vind dit altijd zo leuk om te lezen! 😀 Bij ons was het ritme toen ook wel ongeveer als dit. Mijn baby sliep wel al snel door, maar in slaap komen… oh man, dat is af en toe wel een dingetje. haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *