My life in pictures #2: zon en het eerste glas wijn

eerste glas wijn

Vorige week was het heerlijk zonnig weer! Ik voelde me ook eindelijk weer wat fitter. Dus de perfecte timing om erop uit te gaan. Het was een relatief volle week  met veel uitjes en bezoek én ik dronk mijn eerste glas wijn. Kijk je met me mee?

Zaterdag

Ik bel vriendlief ‘s middags op: “ik MOET een glas rode wijn drinken vandaag. Ik heb er zoveel zin in.” Even weer gewoon de oude Viv in plaats van mama Viv. Omdat het een beetje zonde is om een meteen een hele fles open te trekken – ik drink maar één glaasje  – zoeken we een cafeetje op. Het vergt uitmuntende planning skills (zo trekken we bijna een sprintje na de voeding), maar het eerste glas wijn is een feit! En o my, wat was het lekker na 9 maanden geheelonthouding.

eerste glas wijn

Zondag

Zondagochtend kregen we kraamvisite van een van mijn beste vriendinnen. Hoe zoet zijn deze foto’s? De foto linksonder is onze kraamtraktatie. Geen beschuit met roze muisjes, maar roze koeken, mini-tompouces, roomsoesjes en negerzoenen met muisjes. Aan het eind van de dag gingen we nog even naar het park. Het was heerlijk weer, dus gingen we weer met baby girl aan de wandel. Ze krijgt er alleen niet veel van mee, want ze ligt altijd als een prinsesje te slapen in haar wagen. Love my Joolz!

eerste glas wijn

Maandag

Het weekend zit er weer op. Vandaag een rustig dagje. Even een klein wandelingetje om een ijsje te scoren. Verder geen foto’s gemaakt.

eerste glas wijn

Dinsdag

En we gaan weer aan de wandel. We drinken een kop thee op het terras. I love dit soort theekeuzes! Ik vind het altijd zo’n afknapper als je thee besteld en je krijgt een saaie picknick-doos voorgeschoteld…

thee en eerste glas wijn

Woensdag

We hadden onze eerste afspraak bij het consultatiebureau. Ik dacht dat ze haar prikje kreeg, dus ik maakte me al helemaal druk. Maar dat bleek niet zo te zijn. Mijn eerste mommy #fail. Het was gewoon een standaard controle met wegen, meten etc. De volgende keer (over een maandje) krijgt ze wel haar eerste prik. Aan het eind van de middag kwam mijn zusje langs en we besloten lekker naar buiten te gaan. Baby girl vond het allemaal prima.

park en eerste glas wijn

Donderdag

Vandaag even geen uitjes. Lekker thuis chillen. Daar had de kat ook wel zin in… Die boef gaat de hele tijd op de spullen van baby girl liggen. Wat natuurlijk niet mag. Ik word elke keer heel boos, maar geloof niet dat het veel indruk maakt… Ik haal nu elke avond het boxkleed uit box en heb de maxi cosi weggezet. ‘s Avonds aten we heerlijke zelfgemaakte tortilla’s. Het receptje vind je hier.

wrap en eerste glas wijn

Vrijdag

Aah, SLAAPTEKORT! Baby girl besluit na haar voeding van 3.30 dat het play time is. Ze gaat niet meer slapen. Doodvermoeid beginnen we aan onze dag. Als ik boodschappen ga doen kan ik de repen van Johnny Doodle dan ook niet weerstaan. Ze zijn in de bonus dus ik ben een dief van mijn eigen portemonnee als ik ze laat liggen, dat begrijp je wel. Als ik ‘s avonds baby girl op bed leg en met argusogen de camera in de gaten houd, grijp ik mijn kans en neem ik een stukje Amaretti melkchocolade bij mijn thee. OMG I am in love. Doei Tony, hello Johnny!! (overigens duurde het genietmoment niet lang, want baby girl heeft zo haar eigen voorkeuren voor haar avondslaapje: bij mama op schoot).

slaaptekort en eerste glas wijn

That’s it! Heb je ook een beetje kunnen genieten van het lekkere weer vorige week?

mm

Vivienne

4 Comments

  1. Heel leuk om te lezen! Nog erger dan een Pickwick doos vind een zakje earl grey op het schoteltje… Killing voor een smaakjes liefhebber als ik! Je traktaties voor de kraamvisite zijn heel leuk, eens geen standaard beschuit met muisjes! Een puntje van kritiek: ik moet eerlijk zeggen dat ik me vreselijk ergerde aan je continue gerefereer naar je kindje als ‘baby girl’. Wellicht een idee om te overwegen een andere benaming te gebruiken, misschien gewoon haar eigen naam? 😉 Verder was het weer heel leuk om te lezen hoor, ik kijk uit naar de volgende!

    • Haha, ja earl grey daar kan ik ook echt helemaal niets mee! Gelukkig hebben steeds meer horecagelegenheden zelfs een uitgebreide theekaart. Heel fijn! Over de verwijzing baby girl. Goed dat je het aangeeft hoor. Maar ik heb er bewust voor gekozen om haar naam (Lily-Rose) niet de hele tijd in mijn artikelen te noemen. Het is in Nederland nou niet bepaald een veelvoorkomende naam en ik wil niet dat als je haar naam googled je meteen op mijn blog terecht komt. Zij kiest hier namelijk niet voor. Maar, als je nog een suggestie hebt voor een andere verwijzing dan hoor ik het graag!

  2. Haha ik vind dat ook zo erg die pickwick thee en eigenlijk snap ik dat ook gewoon echt niet 🙂 Lekker je eerste wijn na de zwangerschap. Bij mij duurde het ongeveer een half jaar toen ik weer aan de wijn ging haha en ik vond het ook heerlijk 🙂

    • Oh echt een half jaar? Ik kon niet langer wachten, haha. Maar op dat ene glaasje kan ik voorlopig weer even teren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *