My life in pictures #6 jarig en een nachtje weg

fotodagboek

Ik blies 32 kaarsjes uit, ging een nachtje naar Twente, vierde uitgebreid Sinterklaas en maakte mijn allereerste fietstochtje mét baby. Zoveel mijlpalen, dat verdient een uitgebreid fotodagboek! Kijk je met me mee naar de afgelopen twee weken?

Zoals je in wellicht in mijn vorige update hebt kunnen lezen moest ik nog een beetje in mijn nieuwe ritme van working mom komen. Inmiddels heb ik iets meer ritme en wil ik het bloggen weer oppakken, want ik mis het! En de liefde voor schrijven zit nou eenmaal in mijn bloed. Iets met het bloed dat kruipt waar het niet gaan kan… Anyway, ik heb een mooi overzichtje gemaakt van de laatste twee weken. 

Zaterdag

We gaan een nachtje weg in verband met mijn komende verjaardag! Mijn lieve zusje en haar vriend komen bij ons thuis oppassen en blijven dus ook slapen. Het was tot op het laatste moment spannend of het wel door kan gaan, aangezien baby vorige week ziek was en wat onrustig is. Na lang wikken en wegen gaan we toch, het hotel is slechts uurtje rijden en we zijn dus zo weer thuis als er echt iets is. Rond vier uur rijden we eindelijk weg op naar het landgoedhotel Wilmersberg in Twente. Hier hebben we een heerlijke ruime kamer geboekt, met uitzicht op het bos. Als we aankomen valt onze mond even open. Wat is het hier prachtig! Na het inchecken vallen we met onze neus in de boter: we sluiten direct aan bij een wijnproeverij. Daarna drinken we nog wat bij de open haard (muy romantica) en ‘s avonds dineren we in het bijbehorende restaurant. Mét bubbels natuurlijk.

zaterdag

Zondag

Als we wakker worden neem ik eerst een heerlijk bad. Wat een luxe! Uiteraard check ik alle filmpjes en foto’s die mijn zusje mij stuurt. Lees: ik bekijk het filmpje 88 keer achter elkaar tot ik waterige oogjes krijg want ik mis haar zo… Bij het (overigens super lekkere en uitgebreide ontbijt) spot ik een baby van dezelfde leeftijd als ‘de onze’ en jammer ik tegen vriendlief “L. had het ook zo leuk gevonden hier, de volgende keer nemen we haar mee”. Juist…  Tijdens het diner gister werd ik alvast verrast met mijn verjaardagscadeau: deze prachtige donkerblauwe suède Michael Kors-tas. Waaaah!! Zo HAPPY mee! Na een uitgebreid ontbijt wandelen we nog wat in de omliggende bossen voordat we rond 12.00 uur weer richting huis gaan voor de gezinshereniging.

fotodagboek

Maandag

Dit is mijn mijn werkdag en baby L. gaat naar de kinderopvang. Als we haar ophalen staat ons een verrassing te wachten: de juf heeft zich uitgeleefd op haar lange lokken en twee Pipi Langkous-vlechten gemaakt. Ik lig helemaal dubbel om ‘Lily Langkous’ zoals we haar nu noemen. Eenmaal thuis staat er nog een andere verrassing op me te wachten: haar eerste paar schoentjes zijn binnen. Ik had een paar Mockies besteld tijdens Black Friday. Als ik het niet deed was ik een dief van mijn eigen portemonnee, dat begrijp je. Helaas passen ze niet ondanks dat er ‘vanaf 9 maanden’ bij staat, moet ik ze dus omruilen. De kosten zijn voor mij (mijn grootste irritatie bij online shoppen) dus daar ging de korting waarmee ik voor mezelf kon verantwoorden dat ik schoenen van meer dan 30 euro voor mijn baby kocht…. Oeps.  Ik heb vriendlief bezworen dat haar kaboutervoetjes het komende jaar niet meer groeien. Heus, het is een investering in de toekomst. Hoor.

fotodagboek

Dinsdag

Vandaag ben ik vrij.  In de middag doe ik wat boodschappen en koop ik ook mijn enige guilty pleasure Tony. Eenmaal thuis wordt deze vakkundig uit de tas gegrist en even later betrap ik iemand met een grote reep chocolade met wikkel en al in haar mond. Zo moeder…

fotodagboek

Woensdag

Vandaag ben ik echt jarig! Omdat ik gewoon moet werken en het verder niet vier voel ik me eigenlijk helemaal niet jarig. Wel krijg ik de hele dag allemaal lieve berichtjes en telefoontjes, wat de feestvreugde enigszins verhoogd. Vorige jaar vierde ik mijn 31e verjaardag ook niet. Mijn laatste knalfeest gaf ik toen ik 30 werd… Word ik echt zo oud? We zijn wel van plan om de eerste verjaardag van ons meisje in februari wat groter aan te pakken. Wordt vervolgd… Goed, ik dwaal af. Woensdag dus. Eenmaal thuis na het werken werd ik verrast met een heerlijke maaltijd: een goed stuk vlees met een Rioja is altijd een goed idee. Althans, voor volwassenen. Baby L. krijgt een iets verantwoorder hapje voorgeschoteld: doperwtenpuree met gekookte aardappel en gestoomde kip. #babyculinair fotodagboek

Donderdag & vrijdag

Donderdag is mijn vaste werkdag en gaat baby L. naar de crèche. Ik heb weinig foto’s gemaakt vandaag. Vrijdag gaat ze weer naar de crèche (een extra dagje) en werk ik ‘s ochtends thuis. ‘s Middags ben ik vrij en haal ik wat boodschappen. Om half 4 is de Sinterklaasviering op de kinderopvang, waar ik natuurlijk heen ga. Superleuk om al die kindjes zo enthousiast te zien. Daarna maak ik het huis even aan kant, mét de baby op mijn buik, aangezien ze een zwaan-kleef-aan-fase heeft. Heb ik mijn work-out ook weer gehad… Als ons meisje s’ avonds op bed ligt gaan we lekker kaasfonduen. Mijn lievelings!

donderdag

Zaterdag & zondag

Zaterdag vieren Sinterklaas met de hele familie! Ondanks dat haar naam niet tussen de lootjes en gedichten zat, wordt de jongste telg van de familie het meest verwend. Het is natuurlijk wel haar eerste Sinterklaas! Ze kijkt haar ogen uit maar om 19.00 uur is het mooi geweest en rijden we terug naar huis. Zondag maken we ons eerste familie fietstochtje door Utrecht. Ik heb na heel lang wikken en wegen eindelijk de perfecte moederfiets gevonden. Haat het woord, maar houd van de fiets en zo’n lage instap en breder stuur is gewoon écht handiger. Het is een matblauwe Cortina Roots Transporter geworden mét een matching Yepp zitje. Kan er best mee door voor een moederfiets, toch?

zaterdagenzondag

It’s a wrap! Respect als je dit epistel helemaal hebt uitgelezen ;-). Hoe was jouw week? Heb je ook Sinterklaas gevierd en hoe heb je het gevierd?

Liefs, Viviènne

mm

Vivienne

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *