My life in pictures #5: onze staycation

staycation

Vandaag een overzicht van foto’s van onze staycation. Onze wat? Wij verbleven in eigen land én in eigen huis (stay) en vierden een weekje vakantie (vacation). En dat heet dus #staycation. Mét leuke uitjes en HEEL VEEL lekker eten natuurlijk.  Kijk je met me mee?

We hadden onverwachts gezamenlijk een week vrij. Vol goede moed struinde ik, een paar weken voor onze vakantie enthousiast het internet af op zoek naar een betaalbare, babyproof bungalow in Nederland, Duitsland of Noord-Frankrijk. We wilden namelijk niet te ver rijden met een baby van zes maanden voor zo’n korte periode. Helaas…. Er was bijna niets meer beschikbaar en de left overs waren ofwel onbetaalbaar ofwel ronduit armoedig. Nou, dan blijven we toch lekker thuis?! Maken we er een #stacation van. Helemaal hip.

Maandag

We doen vandaag lekker rustig aan. Aan het eind van de middag hebben we een kraambezoek gepland en daarna rijden we door naar het Zwarte Pad in Scheveningen voor een kleine wandeling en om een hapje te eten. Tijdens het wandelen viel ze heerlijk bij me in slaap. Ik ben zó blij met onze draagzak, de Tula! Ook wakker vindt ze de Tula prachtig: zo kan ze alles rustig en veilig bij ons, bekijken. We gaan uiteindelijk eten bij strandtent Buiten waar we een heerlijke vegetarische linzencurry bestellen. Uit eten gaan met een baby  gaat overigens nu heel makkelijk, als er maar een kinderstoel is. Speeltje erbij en de baby is blij.

staycation

Dinsdag

Vandaag staat er een uitje naar het bos gepland. We wachten weer tot ze wakker wordt uit haar middagslaapje en stappen daarna meteen in de auto om richting het bos in Driebergen te rijden. Na een klein uurtje lopen eindigen we in restaurant Klein Zwitserland waar we een heerlijke kaas-spek pannenkoek eten. #guiltypleasure.

staycation

Woensdag

Vandaag gaan we op bezoek bij mijn opa en oma waar ik altijd een speciale band mee heb. Zo bijzonder om hen met hun achterkleinkind te zien! Na de lunch  daar rijden we door naar kasteel Haarzuilens. Omdat ons meisje nog slaapt als we bij het kasteel aankomen, besluiten we door te rijden en vanuit ons autoraam de omgeving te verkennen. Er wordt hier in de toekomst veel gebouwd, en wie weet willen we hier wel wonen… In de buurt, niet in het kasteel ;-).  Eenmaal weer thuis bestellen we lekker sushi. Het is ten slotte vakantie.

staycation

Donderdag

Vandaag gaat de baby naar de kinderopvang en zijn we dus een dagje met z’n tweetjes. Wat een luxe! Het regent de hele dag, maar dat geeft niet. Paraplu mee en gáán. We beginnen de dag met een ontbijt buiten de deur bij Yoghurt Barn. Gewoon omdat het kan. Daarna gaan we samen winkelen. Om 14.00 uur hebben we een high tea geserveerd bij Grand Hotel Restaurant Karel V.  Ik had een bon voor deze high tea van mijn werk gekregen en dit is de ideale dag om ‘m te verzilveren. We worden verwend met drie heerlijke gangen, waarvan de laatste zoete gang toch echt favoriet is.

staycation

Vrijdag

Vandaag eerst een rustig dagje thuis. Aan het eind van de middag rijden we naar Bloemendaal om een hapje te eten. Eerst een stop bij strandtent San Blas waar we heerlijke nacho’s met cheddar en guacamole eten. Daarna laat de zon zich  EINDELIJK zien en maken we een strandwandeling. We eindigen bij strandtent de Republiek mét een glas rosé. Puur geluk. Ik bestel een healthy Thai beef salade en vriendlief een pizza. Rond 18.30 rijden we weer terug naar huis zodat er iemand netjes om 20.00 uur weer op bed ligt. Hint: it isn’t me.

staycation

Zaterdag

Vandaag gaan we naar vrienden in Drenthe, waar we ook een nachtje zullen blijven slapen met z’n drietjes. Het is voor het eerst dat we in Nederland een halve dag en een nacht van huis zijn met de baby. We komen om 15.00 uur aan en het gaat eigenlijk meteen relaxed.  Zij hebben een zoontje van ruim 2,5 en het was super leuk om ze zo samen te zien spelen op hun eigen manier. Na een heerlijke middag doet ze nog even een powernap rond 18.00 uur. Om 21.00 uur gaat ze echt op bed en valt ze vrijwel meteen in slaap en kunnen wij weer verder genieten van ons heerlijke diner.

staycation

Zondag

De volgende ochtend worden we om 7.40 uur gewekt door een spelende baby in onze kamer.  Wel gezellig om weer eens met z’n drieën op 1 kamer te slapen! Na de eerste fles gaan we ontbijten en rond 10.00 uur gaan we de Drentse omgeving verkennen. Het is (eindelijk) heerlijk weer vandaag. We maken een wandeling in de bosrijke omgeving van (voormalig) Kamp Westerbork en bezoeken het kamp zelf. Het was erg indrukwekkend. Na een paar uur rijden we weer terug naar huis en dan zit onze staycation er toch echt op. Het was heerlijk!

staycation

Dit was onze staycation! Kende jij het begrip al? En heb jij wel eens een staycation gehad?

mm

Vivienne

5 Comments

  1. Heerlijk zeg! En ja, kom bij Haarzuilens wonen. Hier om de hoek dus hihi, wij fietsen altijd daar rond de omgeving. Heel mooi!

  2. Kinderopvang, kinderstoel, fles, om 20.00u in bed. Viv, what happened!? Ik heb de hele groeispurt van miss L-R gemist op je blog! Ben super benieuwd hoe het met mommy en baby gaat 🙂 tot zaterdag!! x

    • Haha, ik weet het, het gaat zo snel!! Nog even en ze gaat naar school ;-). Tot zaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *