My life in pictures #4: zon en de eerste keer oppas

eerste keer oppas
Wat was de afgelopen week heerlijk!  Na al die regenachtige dagen waarin ik vooral binnen zat, was het een verademing om weer naar buiten te kunnen. Ik had een vrij volle maar leuke week: met veel parkbezoek, lekker eten en de eerste keer oppas. Kijk je met me mee?
Zondag – De Kookclub

Samen met 9 anderen meiden zit ik in een ‘Kookclub’. Eens in de acht weken koken we bij iemand thuis die dan een thema-avond host. Dit ‘hosten’ houdt in dat jij het thema bedenkt en het menu samenstelt, je huis beschikbaar stelt, alle boodschappen in huis haalt en de tafel mooi dekt. Het koken doen we meestal met z’n allen – verdeeld in kleinere groepjes. Ikzelf was vorige jaar november host en mijn thema was La Dolce Vita. Met heel veel Italiaans eten dus! Vandaag kwam alle meiden van deze Kookclub op kraambezoek voor een high tea. Iedereen had iets lekkers meegenomen en ikzelf had scones gebakken. Het was een heerlijke middag!

kookclub en eerste keer oppas

Maandag – Bootcamp

Ik ging weer bootcampen! De les begint om 18.00 uur en als ik dan om 19.15 uur thuis kom, staat er een heerlijk maaltje op me te wachten. Wat een luxe! We aten gebraden kipfilet (lekker veel eiwitten, fijn voor na het sporten) met zoete aardappel frietjes uit de oven en peultjes. Simpel, maar voedzaam en lekker.

eerste keer oppas

Dinsdag – Rondje park

Mijn zusje komt ‘s middags langs. We zijn in de veronderstelling dat het al heel warm weer is. Dus gaan we zonder jas naar buiten voor een rondje park. Helaas valt het tegen. Het waait heel hard. We leggen de baby gauw weer terug in de wandelwagen en lopen een stukje. ‘s Avonds besluit ik alle flesjes en kolfspullen weer eens uit te koken. Het ‘hoort’ 1 x per week, maar het schiet er nog wel eens bij in… Oeps. Hoe vaak doen andere moeders dit?

eerste keer oppas

Woensdag – Gemeentehuis

Ik dacht dat ik wel even een pannenkoek kon bakken als ontbijt, maar sinds ik een baby heb heb ik nergens meer echt rust voor… Ik ben continu op mijn qui vive en vraag me de hele tijd af of ik haar hoor huilen. Dus was ik te gehaast aan het bakken waardoor íe uit elkaar viel. Hij smaakte gelukkig wel lekker. ‘s Middags liepen we naar het stadhuis om een paspoort voor onze baby aan te vragen. De pasfoto die ik hiervoor heb moeten laten maken is overigens echt hilarisch! Volgende week is íe klaar. Ik ben benieuwd…

woensdag eerste keer oppas

Donderdag: Hardlopen en park

Het is vandaag Hemelvaartsdag én Bevrijdingsdag en laat de zon nou ook nog volop schijnen. Ik begin de dag met een run van 5,5 km. Yes! Helaas moet vriendlief ‘s middags studeren, dus ga ik met mijn broertje, zusje en natuurlijk mijn mini naar het park. Ik sjouw me een breuk aan alle spullen, maar ze ligt nu wel heerlijk te chillen in de schaduw. Met haar nieuwe zonnehoedje op. Hoe cute!? ‘s Avonds eten we zalm en asperges. Heerlijk!

donderdag eerste keer oppas

Vrijdag – Eerste keer oppas

Ik begin de dag met een bootcamp training en vanavond gaat we samen uit eten! Voor het eerst, sinds de geboorte van onze mini. Mijn moeder past voor de eerste keer op en ik vind het hartstikke spannend, ondanks ik weet dat ze in goede handen is. Vooral omdat ze nog niet slaapt als wij om 19.20 uur de deur uit lopen. Een half uur (en een wijntje) later kan ik het loslaten en genieten we van een verrukkelijke maaltijd bij San Siro, een van onze favo restaurants in Utrecht. Om 22.30 uur twijfelen we: gaan we nog een cocktail drinken of gaan we naar huis? Drie keer raden…. We fietsen gauw naar huis! Daar blijkt dat alles hartstikke goed is gegaan. Ze sliep binnen een half uur! Hm, volgende keer toch maar die cocktail doen?

vrijdag eerste keer oppas

Zaterdag – Amsterdam Roest

Wederom is het heerlijk weer. Ik loop even naar de markt voor wat fruit en trakteer mezelf op een iced cappuccino. Favoriet met dit weer. Aan het eind van de middag hebben we een verjaardag bij Amsterdam Roest. Na lang twijfelen (ga ik alleen, nemen we de baby mee?) besluiten we gewoon met z’n drieën erheen te rijden en voor haar avondslaapje weer terug te gaan. Als het niet gaat zijn we zo weer thuis. Gelukkig gaat het goed en na een hele fijne middag rijden we om 18.45 uur weer naar huis.

zaterdag eerste keer oppas

Zo, dat was een hele drukke, maar leuke week. Hoe was jouw week met dit warme weer? En een vraagje aan de mama’s: wanneer ging jouw kindje voor het eerst naar de oppas en hoe ging dat? Ik ben heel benieuwd naar andere ervaringen!

mm

Vivienne

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *