My life in pictures #3: Pasen en de dierentuin

dierentuin en pasen

En dan is het alweer april. De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en ik ben nog steeds heerlijk met verlof. Ja, life is good! We blikken nog even terug met foto’s vanaf Pasen. We hebben weer veel leuke dingen gedaan, zoals ons eerste uitje naar de dierentuin. Kijk je met me mee?

Zondag – Pasen

Mijn moeder had ons met Pasen uitgenodigd voor een familiedagje naar Burgers Zoo in Arnhem. Leuk, ons eerste gezinsuitje! De klok ging die nacht een uur vooruit, dus voor ons gevoel moesten we midden in de nacht opstaan om daar om 10.30 uur te zijn, maar het is gelukt: we waren stipt op tijd! Ook heb ik voor het eerst met mijn baby achterin auto gereden. Ik vond het heel spannend, maar het ging helemaal goed. De dierentuin was hartstikke leuk, alleen heeft ze er niet veel van meegekregen: ze had haar ogen de hele dag dicht. Gelukkig hebben we veel foto’s gemaakt zodat ze er later naar kan kijken :-).

dierentuin en pasen

Maandag – Pasen

Tweede Paasdag hadden we een high tea gereserveerd. Deze hadden we eigenlijk op zondag 14 februari al gereserveerd, een dag voor mijn geplande keizersnede. Maar ja, dat weekend liep iets anders dan gepland… Nu gingen we dus mét baby high-teaen. Alle hapjes waren heerlijk zoet, evenals onze baby girl. Dat blijf ik ieder uitje spannend vinden: gaat ze huilen? Maar tot nu toe gedraagt ze zich voorbeeldig!

high tea My life in pictures #3: Pasen en de dierentuin

Dinsdag

Het is geen Pasen meer, maar we hebben nog wel een paashaas in huis ;-). Dit geweldige roze konijnenpakje heb ik van mijn broertje en zusje gekregen voor haar geboorte. Ik ging voor het eerst met haar wandelen met de draagzak (Wallaboo sling) die ik van een vriendin heb geleend. Ik vind het op zich een fijn ding, maar ik draag haar liever rechtop tegen mij aan en dat kan met deze doek nog niet. Zo’n sling is wel fijn voor binnenshuis, we gebruiken ‘m vaak in de avonden om haar stil te krijgen bij ons te dragen. Ik ben er sterk over aan het nadenken om de Tula aan te schaffen. Ok, eigenlijk wil ik de Tula sowieso, alleen twijfel ik nog of ik ook de babyinzet moet kopen, of gewoon moet wachten tot ze wat groter is. Ze past er zonder babyinzet namelijk pas in vanaf maat 68 – en dat heeft ze voorlopig nog niet. Deze sling kan ik dan tot die tijd gebruiken. Maar we gaan in de tussentijd ook op vakantie en dan wil ik graag een fijne drager bij me hebben… Wat te doen? #grotelevensvragen

My life in pictures #3: Pasen en de dierentuin

Woensdag

Woensdag biefstuk-dag! Nee hoor, grapje, we eten niet elke woensdag biefstuk. Maar wel vaker dan voor mijn zwangerschap. Heeft denk ik te maken met die 9 maanden-geheelonthouding. Bij een rood sappig biefstukje hoort natuurlijk een glaasje rode wijn.

rodewijn My life in pictures #3: Pasen en de dierentuin

Donderdag

Ik ben nog steeds met verlof en wat doe je dan? Winkelen en koffie drinken. Ik heb een nieuwe hobby ontdekt: shoppen voor mijn mini-me. Veel leuker én goedkoper dan winkelen voor mezelf. Zeg nou zelf, 7,50 euro voor 2 t-shirts, dat is toch geen geld?!  Ik check ongeveer elke dag of ze maat 62 al past, dan kan ze eindelijk haar nieuwe garderobe aan. Die hangt al maanden gewassen en gestreken klaar. Ik ben een beetje uitgekeken op haar maatje 56-setjes… En zijzelf ook (Dat zie ik aan haar blik. Die zegt “Mama, moet ik wéér die roze broek aan?).

My life in pictures #3: Pasen en de dierentuin

Vrijdag

Ik maak een lekkere lunch voor mezelf en ga daarna naar buiten met de wandelwagen (inclusief baby). Het is prachtig weer en mevrouw wil weer eens niet slapen, terwijl ze toch echt moe is. Of betekenen wegdraaiende ogen iets totaal anders en zit ik er faliekant naast? Ik besluit te gaan wandelen en drink een kop thee op het terras (ik had mijn koffie tax al bereikt – het was een zware nacht…) en schrijf een blogje  op mijn telefoon en in de zon terwijl ik met een oog mijn spruit in de gaten houd.

thee

Zaterdag

Vandaag heb ik een lunchdate. Ik ga zonder kind de stad in en ik voel me haast ontheemd. Gelukkig laat ik haar in goede handen (bij papa) achter mét een flesje gekolfde melk. We drinken een glaasje witte wijn en ik ga voor een lunch salade met gegrilde tonijnIk heb blijkbaar echt een inhaalslag te maken voor wat betreft de forbidden foods. Alles wat ik niet mocht eten tijdens mijn zwangerschap, eet ik nu opeens in veelvoud, haha. Tegen drieën keer ik weer huiswaarts waar ik man en dochter ongeschonden en gelukzalig aantref. Of course. Blij als we zijn met deze gezinshereniging gaan we aan het eind van de dag buiten lekker wandelen met z’n drieën. We sluiten de dag af met een ijsje en genieten van onze family time.

My life in pictures #3: Pasen en de dierentuin

Dat was mijn week! Hoe zag jouw week eruit?

mm

Vivienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *