Ik ga nooit milestone cards gebruiken…

milestone cards

Voor mijn zwangerschap vond ik milestone cards dus echt stom. Zeker niet dat ik mijn baby daarmee ging fotograferen. Euh, juist ja. Dit, en 6 andere voornemens over dingen die ik nooit zou doen. Totdat ik zelf moeder werd…

1. Ik ga nooit Milestone Baby Cards gebruiken

Ik heb de milestone cards als kraamcadeau gehad. En ik ben die vriendin nog steeds dankbaar. Ik vind ze namelijk echt heel leuk. En het is gewoon handig. Alhoewel het me nog steeds niet is gelukt om haar eerste lachje goed te fotograferen met zo’n kaart ernaast. Terwijl ze wel de hele dag naar me lacht. Tot ik de camera pak. Die bescheidenheid heeft ze in elk geval niet van haar moeder…

2. Ik ga niet praten over mezelf in de derde persoon

Ik praat de hele dag tegen mijn baby. Echt ingewikkelde conversaties zijn het niet. Het gaat ongeveer zo: (hoge stem:) “Mama gaat jou even verschonen, ja.” Of: “Mama heeft een mooi pakje voor je gekocht. Dat vind je mooi he? ” Can’t help myself. En het schijnt trouwens ook goed te zijn voor hun ontwikkeling. Dus ik blijf lekker doorkletsen.

3.  Ik huil niet, tenzij ik fysieke pijn heb

Confession. Soms hoef ik alleen maar naar mijn baby te kijken en dan moet ik al huilen. Van geluk. Omdat ik haar zo lief vind en zoveel van haar houd. Ook komen er soms tranen als ik foto’s terugkijk van de eerste weken van haar leven. Want ze groeit zo hard en ze verandert (te) snel. En ook als er kinderen in het nieuws voorkomen vloeit er weleens een traantje. Doei bikkel, hello emo-chick!

4. Ik ga niet alleen maar foto’s van mijn kind posten

Oeps. Ik maak alleen nog maar foto’s van mijn baby. En dus staan er sinds haar geboorte alleen maar babyfoto’s op mijn Facebook timeline. Ik probeer me in te houden, het is alleen zo lastig want ze is natuurlijk de allerknapste en allerliefste baby ooit. En dat mag de hele wereld weten. Dat begrijp je.

5. Ik ga echt niet (borst)voeden in het openbaar

Ok, ik haal ze echt niet overal tevoorschijn. Hell no. Maar ja, soms ben je een dag weg (zoals naar de dierentuin) en het kind moet toch eten. Dat doe ik dan wel heel netjes met een voedingsshirt aan en een doekje om mijn schouder in een afgelegen hoekje waarvan ik bijna zeker weet dat niemand mij ziet. Zo preuts ben ik dan ook wel.

6. Ik ga niet alleen maar praten over mijn kind

Deze is niet helemaal waar, ik kan ook nog wel over andere Belangrijke Zaken praten. Maar stiekem praat ik wel het allerliefst over mijn kind. Gelukkig heeft mijn lief last van dezelfde kwaal, dus praten we samen gezellig de hele dag over ons nieuwe geluk. Maar ik heb daarbuiten nog wel een een leven hoor. Heus.

7. Als ik een kind krijg blijft mijn leven gewoon hetzelfde

Ik vond dat ik een superdruk bestaan had. Werken, studeren, vrienden, familie, huishouden, social media, bloggen en ondertussen ook nog alle seizoenen van Pretty Little Liars, Heroes en The Walking Dead  kijken. Nu heb ik al het gevoel dat ik veel gedaan heb als ik een was heb gedraaid én opgehangen… Mijn baby bepaalt mijn ritme. Dus is mijn leven nog hetzelfde? Nee, verre van. Vind ik dat erg? Absolutely not!

Herkenbaar onder de mede-mama’s?  Wat vind jij van milestone cards? Zijn er nog andere dingen waarvan je bij voorbaat dacht dat je ze nooit zou doen? Ik ben benieuwd!

mm

Vivienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *