My life in pictures #01: kraamtijd en erop uit

Vandaag is de baby girl alweer drie weken oud. De kraamverzorgster is inmiddels weg en we moeten het nu echt met z’n drietjes doen.  De afgelopen maand stond in het teken van onze kraamtijd. Benieuwd hoe het ons is vergaan? Lees het in deze update!

Babyspam alert! Ik heb – vanwege het herstel van de keizersnede –  de afgelopen maand niets anders gedaan dan thuis gezeten met de baby, dus deze update bevat weinig spannende foto’s… Geen culinaire hotspots of gezellige uitjes. Wel veel baby en dus kraamtijd foto’s en natuurlijk food. Wil je toch verder lezen? Ok, ik heb je gewaarschuwd! Komt ie dan!

kraamweek vivienne

Doei ziekenhuis!

Op dinsdag 16 februari kwamen we thuis na vier nachten in het ziekenhuis te hebben gelegen. Er wachtte een een hele lieve kraamverzorgster op ons die ons een heerlijke kraamtijd heeft bezorgd. Ze voorzag ons van allerlei tips en tricks, zorgde ervoor dat het huis spic en span was en voorzag ons bezoek van koffie en thee. Omdat het eigenlijk allemaal heel smooth verliep had vriendlief tijd genoeg om lekker te koken voor ons. Alle ‘verboden’ voedingsmiddelen die ik tijdens zwangerschap moest missen, passeerden de afgelopen maand de revue. Van een lekker bloederig stukje ossenhaas, tot filet americain en toast met gerookte zalm. Ja, ik werd goed verwend op mijn kraambed!

mijn kraamtijd

Vriendlief neemt zijn zorgverlof heel serieus!

Aan het eind van de tweede kraamweek werd het toch echt tijd voor een klein uitje. Ik zat inmiddels al bijna twee weken binnen! Tussen de regenbuien door grepen we onze kans en gingen we voor het eerst naar buiten. Baby girl sliep als een prinsesje in haar nieuwe, mooie super-de-luxe kinderwagen en de nieuwbakken papa en mama dronken een zeer welkome dubbele espresso bij een leuk koffietentje.

kraamtijd naar buiten

Ah, er is leven buiten!

Onze kat moet nog even wennen aan het nieuwe gezinslid. Hij maakt voorzichtig kennis met haar. Er is een ding wat hij in elk geval erg op prijs stelt: de box. Hij denkt geloof ik dat het zijn nieuwe XXXL-mand is… Iets wat zijn baasje minder op prijst stelt… Elke keer zet ik de kat weer naast de box neer, maar het is zinloos. Het blijven eigenwijze beestjes. We leggen nu maar gewoon een groot kleed in de lege box zodat het in elk geval schoon blijft.

kraamtijd

De onschuld zelve.

De dagen vliegen echt voorbij.  Vaak zijn we vroeg wakker, alhoewel er nog geen pijl op te trekken is. De ene ochtend meldt mevrouw zich om 6.00 uur en de andere om 8.00 uur. Ze krijgt in elk geval nog 2 nachtvoedingen. Vriendlief gaat naar werk en ik breng de eerste paar uur meestal in bed door met mijn meisje. Een beetje lezen, doezelen, knuffelen en voeden. Heerlijk. Tegen 11.00 uur zijn we fris verzorgd en aangekleed en gaan we naar beneden waar ik een beetje met haar speel tot haar volgende voeding. Daarna valt ze meestal lang in slaap – vaak tot een uur of 15.00.  Ik rust dan wat, lees wat of zit achter mijn laptop. En we krijgen natuurlijk bezoek tussendoor. Ok confession. Ik staar ook veel naar mijn baby. Of  ik maak foto’s van mijn baby. #sorrynotsosorry

kraamtijd

Ik neem de hele dag selfies van de baby. Ben ik raar?

Zo zagen de afgelopen weken er voor mij uit. Saai? Welnee! Ik geniet heerlijk van mijn verlof . Wel ben ik blij als ik straks wat meer naar buiten kan en weer een beetje mobiel ben. Door de keizersnede ben ik de eerste paar weken wel aan huis gebonden, en dat is voor een fit girl als ik best even wennen. Aan de andere kant lukt het me ook heel goed om me eraan over te geven. Lekker cocoonen. En als straks de zon weer gaat schijnen, de terrassen weer opgebouwd worden en de vogeltjes weer fluiten, dan kom ik ook weer uit mijn holletje gekropen. Prima timing, toch?

IMG_8962

Vind je het leuk om zo een kijkje te krijgen in ons leven? Laat je reactie achter in de comments!

mm

Vivienne

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *