Een kijkje in onze keuken #2 – koemelkvrij

koemelkvrij

Vandaag geef ik je een kijkje bij ons in de keuken, die deze week koemelkvrij is. Wat eten wij ‘s avonds? Eten we makkelijk of juist uitgebreid? En wie kookt er eigenlijk? Kijk je mee voor inspiratie?

Ik ben op een koemelkvrij dieet, zoals je hier hebt kunnen lezen. Dit vergt enige aanpassingen in de keuken: zo mag ik bijvoorbeeld niet bakken in boter en geen sojasaus gebruiken. Toch lukt het me aardig om lekker te eten. Wel eten we soms wat minder uitgebreid en kiezen we eerder voor gemak.

Maandag

Ik zit in mijn noodle-fase. Dat houdt in dat we minstens 1 x per week soba of udon noodles eten. Waarom? Het is super snel klaar, voedzaam en gewoon erg lekker. Vandaag maak ik soba noodles met verse groenten en biefstukreepjes. Helaas mag ik geen sojasaus, dus maak ik een dressing van sesamolie.

koemelkvrij

Dinsdag

Vandaag een simpele maaltijd. Sperziebonen met gepofte zoete aardappel en kipfilet met zelfgemaakte suikervrije appelmoes (niet op de foto). Normaal gesproken zou ik die gepofte zoete aardappel met een heerlijke klodder crème fraîche nemen, maar dat zit er even niet in. De kip kruid ik met paprika- en cajunkruiden en bak ik in olijfolie.

dinsdag koemelkvrij

 

 Woensdag

Vandaag een lichte maaltijd want ik ga vaak op woensdagavond sporten. Ik maak een spinaziesalade met gerookte zalm, tomaat, komkommer, avocado en een gekookt eitje.

woensdag koemelkvrij

Donderdag

We eten een restje paella uit de vriezer.  Het oog wil ook wat, vandaar een foto van de paella in de maak, van de week ervoor. We dronken er een heerlijk glaasje Rioja bij, mijn lievelings. Soms moet je van de doordeweekse dag ook gewoon een feestje maken.

paella

Vrijdag

Vrijdag patatdag! Haha, nee hoor, we eten eigenlijk nooit patat. Maar ik had er opeens zoveel zin in! Toegegeven, ik had ook geen zin om weer te koken. En we hebben bij ons in de buurt een nieuwe biologische snackbar zitten en die moeten we natuurlijk uittesten. Ik kan helaas gelukkig geen snacks eten zoals kroketten (daar zit koemelkeiwit in) dus kiezen we voor een stukje zalm. En wat groentjes erbij.

koemelkvrij

Zaterdag

Vandaag ga ik lunchen bij SLA. I love SLA! Ze hebben hier ruime keus uit allerlei vegan salades en deze bevatten dus sowieso geen zuivelproducten. Ik koos voor de huisgemaakte spinazie falafel. Dit is een salade met – een hele mond vol –  spinazie, spelt, couscous, geroosterde wortel, bloemkool met kurkuma, zoetzure komkommer, humus, sesamzaad en granaatappelpitten met een dressing van ras el hanout, citroen en tahin. Aangezien de salade best wel vullend was en eet ik ‘s avonds gewoon een broodje.

koemelkvrij

Zondag

Vriendlief kookt vandaag en hij maakt gepocheerde lentekip, naar recept van Jamie Oliver. Het is echter zoveel, we kunnen er wel drie dagen van eten. Dat doen we dus ook gewoon. Sinds  we een baby hebben merk ik dat ik wel makkelijker ben geworden met eten en ik het liefst voor 2 dagen achter elkaar kook. Er hoort een dressing van mierikswortel op, maar dit is niet koemelkvrij. Zonder smaakt het ook goed!

donderdag

Dat was mijn week avondeten in foto’s! Wat lijkt jou een lekker gerecht? 

mm

Vivienne

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *