5 x wat ik mis nu ik zwanger ben

dit mis ik nu ik zwanger ben
Ja ik vind zwanger zijn fantastisch. Maar na een dikke zeven maanden zijn er ook wel een paar dingen die ik inmiddels wat minder leuk vind.  Dit mis ik nu ik zwanger ben.
1. (onbeperkt) wijn en koffie drinken

Normaal gesproken beantwoord ik de vraag “Wat wil je drinken?” direct met: “wijn” of – als het wat vroeger op de dag is –  “een latte graag”. Beide antwoorden kan ik niet meer geven nu ik zwanger ben. Nu kijk ik je aan alsof je me vraagt wat ons doel hier op aarde is.  Zo lang moet ik nadenken.  Want wijn is off limits. En ik heb mezelf dit derde trimester een maximum van 1 kop koffie per dag opgelegd en die drink ik zodra ik opsta. Ok, heel soms drink ik stiekem ‘s middags nog een kop koffie. Maar alleen als ik een wilde uitspatting heb hoor. Maar serieus: als ik ergens wat ga drinken weet ik dus niet wat ik moet bestellen. Vaak is de kaart vrij beperkt, zoals je ook hier hebt kunnen lezen en ga ik maar weer voor die spa rood. Met citroen dus hè.

dit mis ik nu ik zwanger ben

Voorheen was het altijd makkelijk. Toen dronk ik nog wijn.

2. Er lustig op los strooien met kaneel

Ik strooi kaneel over mijn amandelmelk latte, over mijn yoghurt, over mijn kwark, over mijn fruit, gebruik het voor mijn zelfgemaakte appelmoes en gebruik het in bijna al mijn baksels zoals deze heerlijke osawacake.  Maar als je zwanger bent mag je niet te veel kaneel gebruiken. Het Voedingscentrum zegt hierover: kaneel kan geen kwaad als je het normaal gebruikt. Ja dat vind ik dan meteen lastig, want wat is ‘normaal gebruik’ lieve dames en heren van het Voedingscentrum? Wanneer ben je een overmatig kaneel-gebruiker? Dus zoals het een goede mommy-to-be betaamt strooi ik nog maar 1 x per dag met kaneel. Of over mijn koffie of over mijn ontbijt. Dat is best normaal, toch?

3. Alles kunnen eten waar ik zin in heb

Als ik iets niet mag heb ik er juist zin in. Herken je dat? Als ik uit eten ga en er staat rauwe tartaar op de kaart, dan heb ik daar opeens zo ontzettend veel zin in. Ik. Moet. Tartaar. Eten. Nu. Maar ja, dat doe ik natuurlijk weer niet.  Ook van de aanblik van een rood hertenbiefstukje bij vriendlief op het bord loopt het water mij in de mond.  En dan neem ik nog een hapje van mijn scholletje. Ook lekker hoor. Heus.

4. Weer vol gas kunnen sporten

Ik sport nog wel, maar natuurlijk niet meer op het niveau van vroeger. Ik mis het om weer helemaal ‘stuk’ te gaan. Dus keihard te trainen en dan helemaal afgemat thuis te komen, maar wel voldaan en trots.  Alles gaat nu op een slakkentempo. Prima hoor, voor eventjes. Maar ik kijk er stiekem wel naar uit dat ik straks me helemaal kan uitleven tijdens een bootcamptraining. Sowieso is het fijn om weer hard te kunnen rennen zonder dat ik meteen buiten adem ben.

5. Een kledingkast vol kleding waaruit je kunt kiezen

Toegegeven. Ik heb dus best veel kleding. Maar niet veel zwangerschapskleding. En van die zwangerschapskleding heb ik inmiddels nog maar twee broeken die ik pas: een leren legging en een joggingbroek. En een panty. Ik had twee zwangerschapsspijkerbroeken gekocht een paar maanden geleden, maar niemand heeft mij verteld dat je die ‘op de groei’ moet kopen. Ze zitten dus nu een beetje strak. Leermomentje voor de volgende keer. Dus nu draag ik het liefst elke dag een panty met een lang shirt of een joggingbroek. Niet zo charmant. Wel comfortabel. Maar ik mis het dus zo dat ik gewoon alles kan aantrekken wat ik wil! Zonder dat het stom staat, dik maakt of gewoonweg niet past. En dan heb ik het niet eens gehad over alle schoenen die nu staan te verstoffen…  Maar ja. Nog even geduld. En dan sta ik weer zo voor mijn kledingkast. Ok, misschien niet meteen precies zo, maar een mens moet blijven dromen, toch?  ;-).

dit mis ik nu ik zwanger ben

Die kleren, die keuze…. Ik mis het!

Herkenbaar, of juist helemaal niet? Laat je reactie achter in de comments!

mm

Vivienne

5 Comments

  1. Zeer herkenbaar. 33 weken zwanger hier en ik doe echt een moord voor een glas rode wijn. En een rose gebakken biefstuk. En een toastje met zalm. En en en.. Oh en die zwangerschapsgarderobe ben ik inmiddels ook best wel zat. Ik wil weer eens wat anders aan. (verwend he!).

    • Oja, toastjes met zalm! Hou op, haha, die heb ik al zo vaak moeten afslaan op verjaardagen. Nog een paar weken voor ons allebei dus en dan kunnen we los 😉 .

  2. Alvoholvrije Hugo (er staat een recept op mijn blog) is een heel lekker als je niet kan/mag/wil drinken en je toch iets wil drinken wat ‘volwassen’ is.

    Verder is het wel voor een goed doel, toch?

    • Hugo (zowel met als zonder alcohol) is inderdaad heerlijk, vooral in de zomer. En natuurlijk is het voor een goed doel! Ik kan niet wachten tot ze er straks is! Maar die laatste weekjes ga je toch ook een beetje fantaseren over wat je straks weer mag en kunt… 40 weken is een lange tijd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *