Een kijkje in onze keuken #1

Een kijkje in onze keuken #1

Confession. Ik maak altijd foto’s van mijn eten. Zonde om die niet te delen, toch? Ik geef je een kijkje in onze keuken met deze nieuwe rubriek waarin ik laat zien wat er deze week bij ons op tafel stond. Dus… lekker veel foodfoto’s voor inspiratie!

Zondag

Yes, ze zijn er weer! Wie mij op Instagram volgt had ze al voorbij zien komen: asperges! Ik ben dol op dit ‘witte goud’ zoals ze ook wel genoemd worden. De credits voor dit dit gerecht gaan naar mijn lief, hij kookt meestal in het weekend.

Een kijkje in onze keuken #1

Maandag

We eten kal­koen­fi­let al­la piz­zai­ola. Klinkt chic, is super simpel! Dit is een variatie op kip parmigiana, een Italiaans gerecht wat eigenlijk niet veel meer is dan kip met heel veel kaas. Dit receptje komt uit de Allerhande en vind je hier. Het is echt heel makkelijk te maken en omdat de kalkoen in de oven gaat heb je ook nog eens weinig afwas. Heerlijk easy gerecht voor doordeweeks.

kip Een kijkje in onze keuken #1

Dinsdag

Ik houd van gezond fastfood. En nee, dat is geen pleonasme. Want ook een snelle hap kan healty zijn. Dit receptje met geroosterde kikkererwten komt van chicks love food en vind je hier. Ik heb het aangevuld met een volkoren pitabroodje en partjes avocado.

IMG_9792 Een kijkje in onze keuken #1

Woensdag

Vriendlief heeft op woensdag altijd een studiedag. Dat betekent dat hij niet hoeft te werken en dus vaak kookt. We hadden een restje gehakt over en spinazie. Dus maakten we hamburgers met sla en ui en een spinaziesalade met pecannoten, tomaat en komkommer. Ja, zo makkelijk kan het zijn ;-).

broodje hamburger Een kijkje in onze keuken #1

Donderdag

Vandaag eten we quinoa met doperwten, courgette, wortel, avocado en gegrilde zalm. Ik houd van deze combi: lekker romig en toch heel gezond. Ik probeer sowieso 1 x per week vis te eten. Meestal lukt dat wel. Eet jij ook elke week vis?

quinoa Een kijkje in onze keuken #1

Vrijdag

Oeps. Geen foto gemaakt van het avondeten. Ik hoefde niet te koken, want mijn vriendinnetje die op kraambezoek kwam had heel lief (en fijn!!) een heerlijke pastasalade voor ons had gemaakt. Ik ben vergeten deze op de foto te zetten. Vandaar een foto van mijn lunch: een allegaartje van wat sla, tonijn en linzen.  Gewoon wat restjes die ik bij elkaar heb gegooid.

salade tonijn Een kijkje in onze keuken #1

Zaterdag

De credits voor dit kunstwerkje gaan wederom naar mijn lief. We hadden zo’n zin in sushi (ja, weer die ‘verboden’ zwangerschaps foods). Ik haalde dus op zaterdagmiddag verse zalm en tonijn  op de markt. En terwijl ik de baby vermaakte, kookte vriendlief de rijst en rolde hij de sushi. Hij maakte zelfs inside-out rolls, mijn lievelings! Het duurt even.. maar dan heb je ook wat! Dat onze baby meteen begon te huilen zodra we aan tafel gingen en we de sushi dus naar binnen moesten proppen, laten we voor het gemak even buiten beschouwing… 😉

IMG_0628 Een kijkje in onze keuken #1

mm

Vivienne

11 Comments

    • Ja dat scheelt echt enorm hoor! Ik vind koken heel erg leuk, maar het hoeft van mij niet 7 dagen per week 😉

  1. Dave is een sushi pro zo te zien, mijn zelf gemaakte sushi ziet er niet uit zoals dit kunstwerkje!

    • Sushi maken is op zich niet moeilijk, het duurt alleen eventjes! Maar het is het wachten waard, dus ik zou het zeker proberen!

  2. Aaaah waar zijn die asperges te koop? Echt, ik zoek al we-ken en nergens zijn ze nog te vinden, alleen de groene. Ik ben er zó dol op haha! Dat gerecht met dat volkoren pitabroodje ziet er trouwens echt heerlijk uit, jum. 🙂

    • Ik heb ze bij de AH gekocht! Als het goed is moeten ze nu wel overal liggen, het is nu het seizoen. Anders misschien op de markt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *