Hotspots: 5 x wijnbar in Utrecht

wijnbar utrecht

I love wijn! Ik kan oprecht gelukkig worden van een goed glas Spaanse Rioja of een tintelend frisse, droge Italiaanse Verdicchio. Maar… nog leuker vind ik het om me te laten verrassen. En waar kan dit beter dan bij een wijnbar? Vandaag 5 x mijn favoriete wijnbar in Utrecht.

Talud 9

Deze knusse koffie- en wijnbar ineen zit gevestigd in een historisch pand(je) in het centrum van Utrecht. De zaak is niet groot, maar dat is juist de charme van deze wijnbar. Hier worden zo’n vijftig wijnen per glas geschonken. Er is geen menukaart: je geeft gewoon aan welke druif of smaak je lekker vindt. Naast heerlijke wijnen kun je hier ook terecht voor een van de beste koffies van Utrecht. Geopend van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat en zit vaak vol met mensen. Van ontbijt tot borrelplank: Talud 9 is van alle markten thuis.

Waar? Donkere Gaard 9, Utrecht
www.talud9.nl 

Vinvin

Deze wijnbar in Utrecht zit een beetje verstopt in het centrum van Utrecht, achter de oude Gracht tegenover de Pathé Rembrandt bioscoop. Misschien wel daarom dat het er nooit overvol is. Aan de wijn en de service ligt het in elk geval niet. Ook hier geldt: vertel wat je lekker vindt en het personeel  brengt je een goed glas. Geen menukaart, wel zo’n 20 wijnen die je per glas kunt bestellen. Ben je op zoek naar een wat intiemere, rustiger plek om een goed glas te drinken? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Waar? Predikherenstraat 19, Utrecht
www.vinvin.nl

Lefebre

Gevestigd op hét bekendste plein van Utrecht: de Neude. Deze wederom kleine, maar gezellige wijnbar is zeker niet alleen de hotspot van studenten. Jong en oud geniet hier van de vele bijzondere wijnen én speciaalbieren. Lefebre heeft een wisselende wijnkaart waarbij je kunt kiezen uit verschillende prijscategorieën: € 3,75, € 4,75 en € 5,75. Tip: bestel een heerlijke kaasplank of charcuterie bij je drankje. Groot pluspunt is het zonnige terras waar je tot in de late uurtjes kunt borrelen.

Waar? Neude 2, Utrecht
www.wijncafelefebvre.nl

Zies

Op het altijd supergezellige Ledig Erf zit sinds een tijdje wijbar en bistro Zies gevestigd. Hier kun je al het lekkers uit Zuid-Europa proeven, zoals Spaanse of Portugese wijnen en heerlijke tapas. Alle gerechten zijn huisgemaakt en worden bereid in een Spaanse houtskooloven. De wijnkaart is zeer gevarieerd en biedt wijn vanaf € 3,75 tot € 7,50 per glas. Een fijn tentje om op zondagmiddag lekker te borrelen of om gewoon een hapje te eten met een goed glas erbij.

Waar? Twijnstraat 58, Utrecht
www.zies-utrecht.nl

Rubens Proeflokaal

Last but not least: Rubens Proeflokaal. Dit is mijn favoriet. Hier geen hippe fratsen, maar gewoon een gezellig beetje bruin café waar je heerlijk aan de bar kunt zitten en kunt nippen van bijzondere wijnen en fantastische gin & tonic’s. Eigenaar Wim en zijn personeel weten bijzonder veel over de wijnen te vertellen en doen je mooie suggesties. Je voelt je in deze fijne ambiance al snel thuis. Ook leuk: Rubens Proeflokaal is gespecialiseerd in het geven van wijnproeverijen. Ik kan deze zeker aanraden!
Let op: het café is alleen geopend van donderdag t/m zondag.

Waar? Nieuwegracht 197, Utrecht
www.rubensproeflokaal.nl

Ken jij bovenstaande hotspots? Wat is jouw favoriete wijnbar?

 

mm

Vivienne

One Comment

  1. Ik houd meer van bubbels en rosé 😉 leuk artikel. Leuke hotspots handig als ik een keer een avondje naar Utrecht ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *