Foodpairing: zo maak je de beste smoothies

foodpairing

Ken jij foodpairing al? Dit is het matchen van gemeenschappelijke aroma’s om zo de lekkerste recepten te maken! Op basis van dit principe ontwikkelde Alpro een handige tool waarmee je heel eenvoudig de meest verrassende smoothies kunt maken. Kijk je met me mee?

I love smoothies! Ik was dan ook heel blij toen ik samen met andere foodbloggers werd uitgenodigd door Alpro  voor een Foodpairing Smoothie Workshop in de Hangar in Amsterdam. Met Alpro’s nieuwe online tool kan iedereen heel makkelijk de lekkerste smoothies maken met de meest verrassende combinaties. Ik kom vaak niet verder dan banaan met spinazie. Maar wat dacht je van kokosdrink met framboos, tomaten en  koriander? Oja, de Hangar is trouwens echt een fijne hotspot in Amsterdam Noord waar je zeker eens naartoe moet gaan!

alpro foodpairing

Smoothie heaven: alle ingrediënten die je maar bij elkaar kunt bedenken op 1 tafel.

Wat is foodpairing?

Foodpairing gaat over het vinden van ideale smaakcombinaties. Van bekende successen zoals appel met kaneel tot de minder bekende combinatie van blauwe kaas met ananas. Dit heeft allemaal te maken met de gemeenschappelijke aroma’s in de producten. Hoe meer gemeenschappelijke aroma’s een product heeft, hoe beter de match is. Onze workshop begint met een lesje foodpairing door het gelijknamige Belgische food tech-bedrijf Foodparing™.  Zij analyseren voedingsmiddelen en verwerken de resultaten in een database die gebruikt wordt door toonaangevende chefkoks uit de hele wereld. Hiermee ontwikkelen de chefkoks nieuwe recepten.

Speciaal voor Alpro analyseerde Foodpairing™ de plantaardige producten van Alpro. Op basis hiervan zijn er een aantal verrassende smaakcombinaties tot stand gekomen die je kunt terugvinden in Alpro’s Online Smoothie Inspiratie Tool.  Ga naar de website en stel in slechts vier eenvoudige stappen de meest bijzondere smoothies samen. Kies eerst je favoriete Alpro-product. Vervolgens kies je 2 matching fruit- of groentensoorten. Je maakt je smoothie af met een bijpassende persoonlijke twist, zoals crunchy hazelnoten of fris basilicum.

workshop foodparing

Links: we krijgen eerst een presentatie en mogen daarna zelf aan de slag! Rechts: alle smoothie ingrediënten staan voor ons klaar: van plantaardige drinks tot asperges (!).

Tijdens de presentatie kregen we verschillende aroma’s te ruiken en werden onze zintuigen geprikkeld. Wist jij dat geur het meest belangrijk is van de eetervaring? Als je met je neus dicht iets proeft, proef je bijna niets!  Vervolgens gingen we zelf aan de slag met de recepten. Ik maakte onder andere deze heerlijke granaatappelpitten gember smoothie. Vanwege de gemeenschappelijke florale aroma’s zijn deze ingrediënten een match made in heaven. Perfect voor als je wel een energy shot in de ochtend kunt gebruiken!

Recept: Spice it up!

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 200 gram plantaardige yoghurt, bijvoorbeeld Alpro Mild & Creamy
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 70 gram mandarijn
  • 2 gram gember

Bereiding

Gooi alles in de blender en mixen maar!

foodpairing alpro

Op zoek naar nog meer smoothie inspiratie? Kijk op: www.alpro.com/smoothie en ontdek nieuwe smaakcombinaties en recepten! Wat is jouw favo smoothie recept?

 

 

 

mm

Vivienne

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *