New York, I love you!

Ik ben verliefd op New York. Twee jaar geleden vierden wij hier oud & nieuw en sindsdien wil ik zo graag terug! De trip overtrof al mijn verwachtingen en is een waar paradijs voor food lovers zoals ik. In deze speciale New York-plog deel ik al mijn tips!

Op 27 december 2013  was het zo ver: vriendlief en ik vertrokken voor elf dagen naar New York, een reis die al heel lang op onze bucketlist stond. We hadden een eigen (mini) appartementje in de East Village gehuurd. Een aanrader, want zo krijg je echt het gevoel dat je in New York woont. We ontbeten ‘s ochtends gewoon ‘thuis’ en verkenden daarna de stad. Natuurlijk hebben we alle highlights gezien zoals het Vrijheidsbeeld, het MoMA en het Empire State Building. Maar we hebben ook heel veel geshopt, geslenterd door alle buurten, hardgelopen in Central Park en vooral heerlijk gegeten en gedronken.

buddakhan New YorkEen van de restaurants waar we van tevoren hadden gereserveerd en waar ik heel graag heen wilde is Buddakan. Hier is namelijk een belangrijke scene uit Sex and The City opgenomen, een van mijn favoriete series ever en een van de redenen waarom ik graag naar New York wilde. In dit restaurant hield Carrie haar rehersal dinner voor haar huwelijk met Big. And if it’s good enough for Carrie, it’s good enough for me :).

The Dutch New York

The Dutch New York

Na een dagje slenteren door Soho hadden we op aanraden van vrienden een late lunch gereserveerd bij The Dutch. Dit restaurant heeft helemaal niets met Nederland te maken, maar serveert gewoon goed, vers en smaakvol eten. Wij aten een heerlijk oestergerecht als appetizer en grilled chicken met Mexicaanse mole.

New York Rockefeller CentreNaast lekker eten hebben we natuurlijk ook als een echte toerist alle highlights bezocht. Zoals hier de Top of the Rock  (Rockefeller Centre). Dit is echt een aanrader om met zonsondergang te bezoeken, dan heb je  een schitterend uitzicht.

New York cocktailbar

New YorkUiteraard bezochten we ook diverse obscure en ‘geheime’ cocktailbarretjes. Zoals hier Death & Company. Laat je niet afschrikken door de beer van een uitsmijter bij de deur met zijn lange zwarte jas. Ook een aanrader: PDT.  Deze cocktailbar is vanaf de buitenkant niet te zien. Je moet namelijk via de buurman, Crif Dogs Hotdog Shop, naar binnen. Hier vind je een telefooncel met een ‘geheime deur’ naar de cocktailbar. Nieuwsgierig geworden? Reserveren is wel een must!

New YorkVoordat we naar de interactieve voorstelling Sleep No More gingen (een intense ervaring en een must do als je into theater bent) aten we bij Asian style restaurant Spice Market in Chelsea.  Op het menu: een very spicy curry en onion rings met  guacemole.

Le Bernadin New YorkLe Bernadin New YorkLe Bernadin New York
Als echte foodie kon ik  New York niet verlaten voordat we een sterrenrestaurant hadden bezocht. Om het enigszins betaalbaar te houden boekten we een lunch i.p.v. diner bij Le Bernadin. Dit bekende visrestaurant heeft maar liefst drie Michelinsterren en ik kan niet ander zeggen dat het een groot gastronomisch – excusez le mot – orgasme was…  Ik heb niet eerder zo exquise en zo verfijnd getafeld. Ieder hapje was een smaakexplosie.  De ambiance vonden wij zelf wat te stijfjes, maar het past wel bij de Franse stijl van het restaurant.

Momofuku New YorkEen goede tegenhanger van het chique Le Bernadin is de immer populaire noodle bar Momofuku. Want natuurlijk gingen wij niet elke avond zo fancy uit eten. Deze noodle bar serveert de beste noodle soep van New York in een hele informele setting.  Let op: kom op tijd als je geen uren bij de bar wilt wachten op een tafeltje… En op tijd is in New York vóór 19.00 uur.

Sneeuw in New YorkWij bezochten New York in december. Jij ook? Grote kans dat je dan sneeuw meemaakt!In 2013 was het overigens extreem koud met temperaturen van -20. Maar dat mocht de pret niet drukken. Gewoon warm aankleden :-).

Jewel Bako New York I love sushi en de beste sushi in New York eet je bij Jewel Bako. Het restaurant heeft zelfs een Michelinster, dus onze nieuwsgierigheid was gewekt. Was de sushi echt zo goed? Oh yes! It was fingerlicking good!

Spotted Pig in New York
spotted Pig in New yorkDeze gastro-bar, The Spotted Pig, zit in de West Village. Wij waren er op een doordeweekse avond en deze quirky kroeg was afgeladen druk! Zoals het een New Yorker betaamd begonnen we de avond dan ook aan de bar, nippend van een cocktail en wachtend op een tafeltje. Aangezien dat tafeltje na 2 uur nog niet beschikbaar was (wat blijkbaar normaal is in populaire tenten), besloten we aan de bar te eten. Verwacht geen culinaire hoogstandjes en liflafjes, maar gewoon goed Brits/ Italiaans eten. Zoals je ziet krijg je ruime porties, maar na zo lang wachten lust je ook meestal wel wat… Wij aten de signature dish: een Chargrilled Burger with Roquefort Cheese & Shoestring Fries.

Balthazar New YorkOok een must do in New York: op zondag brunchen bij de Franse bistro Balthazar in Soho. Ga voor een een klassieker zoals steak tartare of eggs florentine.

Barbuto New YorkOudejaarsavond vierden wij  niet op het super drukke en mega toeristische Times Square. Verhalen dat je uren in de rij in de kou moest wachten (zonder eten, drinken of gelegenheid om te plassen) schrokken me een beetje af. We hadden kaartjes voor een feestje in de rooftop bar/club van The Standard Hotel, Le Bain. Daarvoor aten we bij het Italiaanse restaurant Barbuto, dat om de hoek zat.  We kregen een speciaal menu vol met heerlijke hapjes zoals crostini’s en een calamari salade. Erbij dronken we wijn & cocktails. Een mooi begin van een speciale avond….

Egg Brooklyn New YorkLeuk, al die cocktails en wijn, maar je wordt er wel wat minder fris wakker door… Gelukkig is daar Egg in het hippe Wiliamsburg. Het perfecte ontbijtplekje waar het zelfs op 1 januari hartstikke druk is! Hier eet je eieren zoals je ze nog nooit hebt gegeten. Ik nam de Eggs Rothko: een eitje op een brioche met cheddar, gekookte tomaat en kale on the side. Zoals je hier hebt kunnen lezen is kale, boerenkool dus, razend populair in New York.

Gansevoort New YorkEn dan de laatste foto.  We sloten onze fantastische vakantie af met cocktails in de rooftopbar van het Gansevoort hotel in het hippe Meatpacking District.

Oh… ik heb ZO VEEL zin om terug te gaan naar deze stad. En na twee jaar zijn er natuurlijk weer allemaal nieuwe hotspots om te ontdekken. Ben jij weleens in New York geweest? Wat zijn jouw tips? Laat ze achter in de comments!

mm

Vivienne

5 Comments

  1. Wat heb je een prachtige reis gemaakt! Het lijkt me zo mooi om daar eens heen te gaan, staat zeker ook op mijn bucket list. Hopelijk komt het er snel eens van!

    • Ja, het was ook echt heel bijzonder! Ik kan het zeker aanraden om te gaan! Ik zou er zelf graag in het voor- of najaar nog eens teruggaan. Dan beleef je New York weer op een hele andere manier denk ik. Wie weet, some day…. 🙂 .

  2. Superleuk om te lezen!
    Wij zijn afgelopen zomer in NYC geweest, en hebben ook bij Momofuku en bij Egg gegeten. Mét een baby van 10 maanden 😉 Het was een ander NYC tripje dan voorheen, minder winkels, bars en minder uitgebreid uit eten, meer door de stad struinen met kinderwagen en babydraagzak, en relaxen in parkjes. Maar ook supertof. Dus plan je volgende NYC trip maar vast voor het najaar van 2016 met jullie kleine meisje 😉

    • He Esther, wat leuk dat je op een aantal dezelfde plekken bent geweest! En wat goed om te horen dat het met baby ook prima kan. Ik heb je reactie meteen aan mijn vriend laten zien, haha. O, hoe fijn zou dat zijn, New York in september….

      • Ja echt doen! Met een baby vonden wij het echt goed te doen. Eise is nu 16 maanden en als we nu zouden gaan zou de reis er weer heel anders uitzien omdat hij veel minder slaapt en niet meer zo gemakkelijk in de kinderwagen slaapt. Laat staan als je een tweede zou hebben. Gewoon doen dus ergens in het komende jaar 😉
        Veel succes en plezier en sterkte trouwens met de laatste maanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *